Запрошуємо на роботу в КП «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В.Поліщука» РОР

ЛІКАРЯ-НЕВРОПАТОЛОГА
(основне місце)

Звертайтесь за телефоном 0362 - 63 - 33 - 52

НАЙПРОЗОРІШИЙ МЕХАНІЗМ

ЗАЛУЧЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ БЛАГОДІЙНИХ ВНЕСКІВ – В ОБЛАСНОМУ ДІАГНОСТИЧНОМУ ЦЕНТРІ

 

В Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В. Поліщука відбулася підсумкова медична рада, на яку колектив закладу запросив начальника обласного УОЗ Юрія Осіпчука, заступника голови комісії з питань охорони материнства і дитинства обласної ради Михайла Вервегу, колишніх головних лікарів, громадських активістів і представників ЗМІ.

Як відомо, останнім часом почастішали закиди в бік діагностичного центру з боку як місцевої влади, так і звичайних громадян. Його порівнюють із «супермаркетом», звинувачують у збиранні надмірних благодійних внесків, дублюванні функцій інших лікувальних закладів краю і, зрештою, взагалі висловлюють сумнів щодо необхідності такого закладу в області.

Втім, захищаючи честь Центру, в.о. головного лікаря Микола Пасічник не на голих словах, а на конкретних фактах доводив несправедливість усіх нарікань. Найперше, він наголосив, що колектив закладу розуміє неминучість і необхідність реформування галузі охорони здоров’я України, як і те, що за таких умов він вже не існуватиме у нинішньому статусі, а змушений буде шукати своє місце на медичному просторі. Та наразі РОКЛДЦ ім. В . Поліщука – це унікальний заклад третинного рівня, аналогів якому в Україні немає, адже на його базі, окрім інших підрозділів, успішно діють центр медичної генетики, хірургічне відділення малоінвазивних методик, відділення спортивної медицини, центр репродукції людини тощо. Заклад має чітко визначені завдання роботи і сформовані, відповідно до них, штати та парк обладнання. Зокрема, одним із найголовніших переваг Центру є першість у запровадженні сучасних медичних технологій, надання допомоги фахівцям інших лікувальних закладів у їхньому опануванні та поширенні. І цей напрям роботи заклад ефективно виконує, адже за 23 роки його існування він став піонером у запровадженні сотень новаторських технологій на Рівненщині, а іноді – й у Західному регіоні та Україні. Серед них, зокрема, амніоцентез, лапароскопічні оперативні втручання, УЗД серця та судин, КТ, ендоскопічна сонографія, тест на Helicobacter pylori, РХПГ та багато інших.

При цьому за більш як два десятиріччя функціонування, динаміка відвідувань Центру пацієнтами є стабільною і високою. З 1991 року у закладі зареєстрували понад 3 млн. 359 тисяч відвідувань, у тому числі у 12,6% випадків - дітьми, 20% - мешканцями з контрольованих районів і 49,5% - сільськими жителями. У 2014 році РОКЛДЦ відвідали понад 180 тисяч пацієнтів. До речі, 17-26% з них звертаються до закладу без направлень. За словами Миколи Пасічника, це люди, які не можуть отримати належну консультативно-діагностичну і лікувальну допомогу на місцях. Їх також приймають у Центрі, адже тут у них є можливість протягом одного дня пройти необхідні обстеження, отримати консультативний висновок та рекомендації. Зважаючи на спектр медичних послуг, які надають у РОКЛДЦ, популярність закладу не зменшується, тож чи не всі його підрозділи працюють із перевиконанням планових завдань на 10-40%.

Так, наприклад, у центрі медичної генетики пренатально обстежують 60% вагітних з усієї області. Торік тут було проведено майже 21 тисячу пренатальних УЗД та виконано 129 процедур амніоцентезу, тоді як по всій Україні щороку проводять всього близько 2 тисяч подібних інвазивних втручань. Завдяки цьому в Центрі виявляють майже 10% вроджених вад розвитку. Крім цього, з 22 фахівців пренатальної діагностики, наявних в Україні, які можуть діагностувати внутрішньоутробно вади розвитку серця, 6 працюють саме в РОКЛДЦ. Завдяки досягненням центру медичної генетики, Центр єдиний представляє нашу державу в міжнародній палаті систем моніторингу ВВР.

Втім, від центру медичної генетики не відстають і інші відділення закладу, кожному з яких є чим похвалитися. Так, для прикладу, централізоване відділення автоматизованої лабораторної діагностики здобуло 17 місце серед 560 учасників з усієї Європи у міжнародному контролі якості лабораторних досліджень Segas. Нарощують свої потужності відділення інвазивних методів діагностики та лікування, протягом року в якому виконують майже 13 тисяч оперативних втручань, та променевої діагностики (у 2014 році тут провели майже 1200 КТ-обстежень). Відділення функціональної діагностики налагодило співпрацю з Київським інститутом серця, і його фахівці вже тричі приїздили у Рівне для консультації пацієнтів. На рахунку відділення виїзної діагностики – 71% вперше виявленої у хворих патології, а в клініко-консультативного відділення - 30%, хоча, за всіма правилами, пацієнти повинні приїздити в третинний заклад уже на дообстеження.

Чимало зусиль адміністрація Центру докладає для забезпечення нормальної роботи відділення спортивної медицини, яке було реорганізовано з обласного лікувально-фізкультурного диспансеру і приєднано до РОКЛДЦ. За час існування ново го відділення лікарі спортивної медицини обстежили 13345 спортсменів та забезпечили 143 спортивно-масових заходи із понад 10 тисячами учасників. Як зауважив Микола Пасічник, технічний арсенал цього підрозділу потребує суттєвого оновлення. Для його потреб вже придбано новий електрокардіограф за 18 тисяч гривень, але на цьому заклад зупинятися не має наміру.

До слова, чимало обладнання в РОКЛДЦ вже давно не відповідає вимогам сучасності і вимагає заміни, щоб заклад і надалі відповідав третинному рівню надання медичної допомоги і поставленим перед ним завданням. Тож на перспективу колектив Центру планує забезпечення високотехнологічним і спеціалізованим обладнанням, удосконалення медико-генетичної служби, розширення малоінвазивних медичних технологій, спектра лабораторних досліджень тощо. Втім, зрозуміло, що все залежатиме від фінансового забезпечення закладу.

На 2015 рік обласна рада передбачила кошти на енергоносії для РОКЛДЦ, сподіваючись таким чином дещо полегшити існування закладу. Хоча, звичайно, у його загальних потребах – це лише крапля.

Вислухавши звіт Миколи Пасічника, Юрій Осіпчук запевнив колектив Центру, що його не потрібно переконувати в необхідності існування такого закладу на Рівненщині. Щоправда, джерел фінансування РОКЛДЦ, як і інших лікувальних установ області, наразі так і не знайдено. На жаль, держава поставила медиків в умови, за яких вони змушені випрошувати благодійні внески у пацієнтів. І змінити ситуацію здатна лише правда в Конституції України, яка б визнала, що безплатної медицини в нашій країні немає. До речі, за словами Юрія Осіпчука, у РОКЛДЦ - найпрозоріший механізм залучення та використання благодійних внесків. Інформація про це щомісяця надходить в обласне УОЗ, обласну раду, публікується на сайті Центру та надається, за запитами, в прокуратуру. Інша справа, що благодійних внесків як таких взагалі не повинно було б бути, але реалії наразі диктують інше.

У підтримці РОКЛДЦ депутатами-медиками обласної ради запевнив і Михайло Вервега. Від їхнього імені він подякував колективу за роботу та здобутки і пообіцяв сприяння у розбудові Центру.

Насамкінець Юрій Осіпчук представив колективу РОКЛДЦ нового в.о. головного лікаря. Розпорядженням голови облдержадміністрації з 28 січня цього року цю посаду обіймає заступник головного лікаря з репродуктивної медицини Роман Шустик.

Дана РОМАНЮК, «Медичний вісник»

 

 

 

 

У зв’язку з відтермінуванням 2 етапу послаблення карантину через несприятливу протиепідемічну ситуацію в Рівненській області прийом пацієнтів в КП «РОКЛДЦ ім.В.Поліщука» РОР здійснюватиметься в де що обмеженому режимі, з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних вимог. Планова госпіталізація пацієнтів на оперативне лікування проводиться з від’ємним результатом ІФА чи ПЛР на COVID 19

Адміністрація КП «РОКЛДЦ ім. В.Поліщука» РОР

Шановні пацієнти!

З метою дотримання протиепідемічних умов що до не розповсюдження коронавірусу COVIN-19 та забезпечення карантину - РОКЛДЦ імені Віктора Поліщука інформує про наступне.

Відділення променевої діагностики де проводяться обстеження методом комп’ютерної томографії вводять обмежувальні заходи що стосуються обстеження ОРГАНІВ ГРУДНОЇ ПОРОЖНИНИ (ОГК).

Пацієнти з наявними ознаками ГРВІ обстежуються за наявності направлення СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ та ВІД'ЄМНОГО ТЕСТУ НА КОРОНАРВІРУС. В інших випадках при потребі в проведенні обстеження патології ОГК аналогічно необхідне направлення СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ (ЛІКУЮЧОГО ЛІКАРЯ).

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, ЩО ОБСТЕЖЕННЯ ОРГАНІВ ГРУДНОЇ ПОРОЖНИНИ (ОГК) ПРОВОДЯТЬСЯ ЗА ПОПЕРЕДНІМ ЗАПИСОМ З 12.00-15.00 за телефоном 62-05-82 (О97-080-40-66) (в інших випадках обстеження ОГК проводитись не буде).

Вжиті заходи зумовлені турботою про ВАШЕ здоров”я та не допущення перехресного інфікування пацієнтів з коронавірусною хворобою та не інфікованих пацієнтів.

ВВЕДЕНІ ЗАПОБІЖНІ ЗАХОДИ БУДУТЬ ТРИВАТИ ДО ЗАКІНЧЕННЯ КАРАНТИНУ. ДЯКУЄМО ЗА РОЗУМІННЯ.

На виконання наказу МОЗ України від 13.03.2020 р. №663 «Про оптимізацію заходів щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків COVID–19», відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12.03.2020 №162 «Про запобігання поширенню на території Рівненської області коронавірусу (COVID–19)», наказу УОЗ Рівненської ОДА від 17.03.2020 №100 «Про обмежувальні заходи в закладах охорони здоров’я Рівненської області» та з метою недопущення занесення та поширення випадків захворювання, спричинених коронавірусною інфекцією (COVID–19), інформуємо, що КП «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. Віктора Поліщука» РОР змінює звичний порядок роботи та запроваджує спеціальні обмежувальні заходи:

  • На вході в підприємство проводиться безконтактна термометрія всім працівникам центру та пацієнтам. З метою розділення потоків пацієнтів із соматичною патологією та ознаками ГРВІ працює спеціальний медперсонал.
  • Обмежуються плановий амбулаторно-консультативний прийом та консультативний прийом вузьких спеціалістів;
  • Обмежуються планові апаратні обстеження та лабораторні дослідження;
  • Припиняється проведення профілактичних оглядів стороннім організаціям та фізичним особам;
  • У випадку виявлення пацієнтів з підозрою на COVID-19 проводиться алгоритм дій відповідно до наказу МОЗ України від 13.03.2020 р. №663 «Про оптимізацію заходів щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків COVID–19»

Просимо з розумінням віднестись до даних заходів.

Ставтеся відповідально до власного здоров’я та здоров’я оточуючих!!!

 

Контактна інформація

  • Адреса : вул. 16 Липня, 36, м. Рівне, Україна
  • Email : rokldc@ukr.net, info@rcmdc.com.ua
  • Телефон : (095) 947-53-34, (067) 103-59-88
  • Факс : (0362) 63-58-79
We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site.Agree